Pages - Menu

3 Nisan 2013 Çarşamba

Rüzgarda Savrulan Küller: Sürükleyici bir aşk hikayesi..




RÜZGÂRDA SAVRULAN KÜLLER




Kuzey ve Güney’in birbirleriyle savaş halinde olduğu bir dönemde Güneyli bir delikanlının Kuzeylilerle yapmak zorunda kaldığı bir yolculukla başlıyor hikâye. Daha sonra kendisini “Al” diye tanıtacak olan bu delikanlı kendisini kuzeyli serserilerden kurtaran başka bir kuzeyli askerle devam eder yolculuğuna.

Kuzeyli bir yüzbaşı olan Cole’un delikanlıya yardım etme sebebi tamamen doktorluk mesleğinden gelen insancıl bir şeydir. İlk andan itibaren aralarında Güney-Kuzey didişmesi başlar. Al, çaresiz olduğu için yüzbaşının yardımını kabul etmek zorunda kalır.

Al, yüzbaşının yardımıyla amcasının evine vardığında bir telaş sarar herkesi. Al’in fingirdek kuzini, Roberta’nın, yakışıklı yüzbaşıdan hoşlanmasıyla durum daha da vahim bir hale gelir.

Amca Angus ve yenge Al’in üstü başı perişan halde kir pas içinde görmenin yarattığı şaşkınlık dışında evlerinde Kuzeyli bir asker olmasının kızgınlığını yaşarlar. İlk şok geçip yüzbaşı daha sonra teşekkür için -Fingirdek kuzin tarafından- yemeğe davet edildikten sonra olay netlik kazanır.

Al aslında 17 yaşında genç bir kızdır. Ailesi ve evini kaybettikten sonra kuzeyli askerlerin başına musallat olması yüzünden saçlarını kesip yüzünü kirletip erkek gibi gezmek daha doğrusu yolculuk etmek zorunda kalır. Kıyafetler ve kir genç kız kimliğini gizlediğinden kimse şüpheye düşmez. Maalesef Al -gerçek adıyla Alania- uzunca bir süre erkek kimliğiyle gezmek zorunda kalmaya devam edecektir.

Kuzeyli askerimiz yakışıklı doktorumuz Cole, Alania’yı hastanede ayak işlerini yapması için işe alır. Amcasına yük olmak istemeyen Alania havada kapar tabii işi, savaştan ötürü herkes geçim derdine düşmüştür çünkü.

Alania ve Cole gibi didişmeden duramayan iki kişi olarak bir iyi bir kötü tatlı-sert modunda çalışmaya başlarlar. Hastanede atom karınca gibi hızlı çalışır Alania, hemen herkes sever kızı, hastalara arkadaş olur çoğu zaman. Her ne kadar sürekli didişseler de hastaneden biri Alania’ya kötü davrandığında bizim Kuzeyli doktor Cole kızı korur :)

Güzel bir kız için hele de genç bir kız için erkek kılığında dolanmak çok zor olur. Alania sabahı erkenden kalkıp yüzüne gözüne kir pas bulaştırıp kısacık kestirdiği saçlarını dağıtıp, eski püskü kıyafetlerle işe gitmek zorunda kalır. Fingirdek kuzini süslü süslü ortalıklarda salınırken bizim zavallı dilenci gibi gezer hep.

Hayat Alania için yeterince zor değilmiş gibi bir de kuziniyle uğraşmak zorunda kalır. Fingirdek kuzin daha ilk gördüğü anda kafayı doktora taktığından bir süre sonra işler sarpa sarar ve bir de bakmışız Kuzeyli doktor ve Alania aynı evde yaşamak zorunda kalmış!

İkilimiz sürekli birbiriyle uğraştığından aynı evde yaşamak zorunda kalmaları benim için komikti. Mesela çok kritik ve gergin bir anda bizim alania en dilenci haliyle odaya daldığında Cole bütün sinirini kızdan çıkarmıştı: “Tanrı aşkına Al, sen yıkanmak nedir bilmez misin?!” Çok gülmüştüm bu sahnede :D Cole ne kadar temiz bir adamsa Alania o kadar kir pas içinde biriydi haliyle bu banyo muhabbetinden dolayı sık sık atışmaları güldürüyordu beni :D

Cole’un, Alania’nın kız olduğunu anladığı sahne ve öncesi çok karışık. Alania için yaşanacak o kadar çok olay hazırmış ki yazar bilemezsiniz… Bence yazar kitabı ve yarattığı karakterleri o kadar çok sevdi ki bir türlü ayrılamadı ve bu yüzden yazdıkça yazdı. Başka bir açıklaması yok :D Kötü demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın çok sürükleyiciydi kitap, bitti dediğimiz anda başka olayların su yüzüne çıkması sürükleyici olmuştu bence. Yazarı da anlamak lazım ayrılamamış bir türlü n’apsın :)))

Bu arada Esas adamın Cole olduğunu anlatabildim di’mi? Bir yanlışlık olmasın lütfen! :) Ama işte esas adam olduğunu ve esas kızın yanı başında kir pas içinde dolaştığını öğrenmesi o kadar kolay olmuyor elbette. Önce birkaç salaklık etmesi lazım, sürünmesi lazım sonra haaa deyip jetonu düşmeli falan… Yok öyle tepeden esas adam olmak.

Kitabı anlattıkça anlatabilirim yalnız bunu fark ettim. Ama anlatıp okuyucunun keyfini kaçırmak istemiyorum. Sadece şunu bilin ki kitap sürükleyici ve şaşırtıcı ilerliyor her daim. Yazarın hayal gücüne hayran kaldığım çok an oldu. Nasıl öyle şeyler çıkarıp yaşattı kahramanlara bilmiyorum.

Alania karakteri okuduğum kadın karakterler arasında favorim oldu diyebilirim. Çünkü kız her daim akıllı ve güçlüydü. O çenesi yok muydu o çenesi, hep güldürdü beni :D

Kitabı okumak konusunda tereddüdü olan varsa hala kızarım :)) Okuyun, sonra gelip yorum yapın. Spoiler vermeden anlatacağım diye göbeğim çatladı burada!

1 yorum:

  1. Kişisel işinizi başlatmak için kredinize mi ihtiyacınız var? evet ise e-posta adresimizle iletişime geçin: finance_institute2015@outlook.com.

    (2) Seçtiğiniz herhangi bir ülkeye ücretsiz vize sunuyoruz

    YanıtlaSil