Pages - Menu

10 Nisan 2013 Çarşamba

Tanrıça - Aimée Carter


Mitolojiyi sever misiniz? Sevdiğinizi umuyorum çünkü sizlere mitolojik bir kitap tanıtacağım. Tanrıça, üç kitaptan oluşan serinin ilk kitabı. Sizler de benim gibi mitolojiye ilgi duyuyorsanız eğer bu kitabı seveceksiniz. Mitolojik kahramanların bolca yer aldığı efsanelerden yola çıkılmış okuyucuyu içine çekecek bir seri çıkarmış yazar.



Teste tabi tutulan her kız öldü. Şimdi Katein sırası. Katein hayatı, en başından beri yalnızca kendisi ve annesinden ibaret olmuştur ancak şimdi annesi ölmek üzeredir. Peki ya son isteği? Çocukluğunu geçirdiği eve geri dönmek. Bu nedenle Kate bir yandan annesinin sonbaharı çıkaramayacağından endişelenirken, diğer yandan da hiçbir arkadaşı ya da akrabası olmayan bir yerde yeni bir okula başlayacaktır. Sonra Henry ile tanışır. Karanlık, ıstırap dolu ve büyüleyici biri olan Henry, Ölüler Diyarı tanrısı Hades olduğu iddiasındadır. Üstelik, bir anlaşma yapmanın karşılığında, tabi tutulacağı testi geçene kadar Katein annesini hayatta tutacaktır. Kate, Henrynin çıldırmış olduğundan emindir. Ta ki ölü bir kızı hayata döndürdüğüne tanık olana kadar. Artık annesinin hayatını kurtarmak gözüne delicesine mümkün görünmektedir. Testleri geçmeyi başardığı takdirde Henrynin gelecekteki eşi ve bir tanrıça olacaktır. Fakat başarısız olursa… "Büyüleyici ve kendini zorla okutan bu kitap, klasik mitler ve modern hikâyeciliği eğlenceli ve tuhaf bir dille yeniden şekillendiriyor. Genç kızlar için muhteşem bir hikâye."Melisa Anelli

İlk başlarda kitap normal seyrinde devam ederken bir anda olayların heyecanına kaptırabilirsiniz kendinizi. Şahsen ben fazlasıyla kaptırdım. İkinci kitabı okumak içi her ne kadar ölüyor olsam da bilerek bekletiyorum, bekleme heyecanı güzel oluyor :) Ve en önemli sebep henüz üçüncü kitabın Türkçe’ye çevrilmemiş olması. Ephesus, duy sesimi.

Kitabın konusuna değinirsek… Kate, annesi ölmek üzere olan genç bir kızdır. Annesinin son isteğini yerine getirebilmek için, annesinin doğup büyüdüğü kasabaya taşınırlar. Annesinin isteğine istemese de boyun eğen Kate okul değişikliği yaşayacağı için tedirgindir.

Okula başladığı ilk gün bir arkadaş ve düşmanımsı bir arkadaş edinir. Bir süre sonra düşmanımsı arkadaşının daveti üzerine gittiği bir partide arkadaşının   -evet düşmanımsı arkadaşının hayatını- kurtarmak için garip bir çocukla anlaşma yapar. Bu çocuk ölüler diyarını tanrısı Hades olduğunu iddia etmektedir; ve anlaşma karşılığı Kate’in ölen arkadaşını hayata döndürür.

Kate şaşkınlıktan bir süre kimseye bir şey anlatamaz hayal gördüğünü düşünür ta ki… Gerisi yok okuyun :P
Kate’in mitolojik dünyaya, tanrıların, tanrıçaların kol gezdiği bir dünyaya adım attığı andan itibaren kitap daha da güzelleşiyor. Testten geçip geçmediğini onaylayacak bir Tanrılar konseyi var mesela kitapta sonra Kate’in hayatını tehdit eden, testi geçmesini istemeyen bir tehlikeli düşman var falan… Arka kapakta yazan teste tabi tutulan her kız öldü cümlesinden anlayacağınız üzere teste tutulması gereken son aday Kate olur. Testlerin gerçekleşmesi sonucu o kadar güzeldi ki okumanız lazım. Test sonunda şaşkınlıktan öylece kaldım. Fena heyecanlı ilerledi kitap.

Kitabın sonu iyi bir yerde bitti. Kate’in sonraki dönemini okumak için bir an önce ikinci kitabı almalıyım :) Her gün yeni yeni seriler çıkıyor, yetişmek ve seçmek zor oluyor. Gönül rahatlığıyla Tanrıça serisini okuyabilirsiniz. Yalnız bir şartım var, Henry’ye aşık olmak yasak! :P

Kitaba beş üzerinden dört veriyorum.

Kitap Kuzusu Luna, benden daha şanslı. Serinin hepsinin bir çırpıda okuyuvermiş. Onun mini yorumu ve puanı ise şöyle: 

Serinin tüm kitaplarını okuyan biri olarak her kitapta hikaye biraz daha güzelleşiyor diyebilirim. Hele son kitapta o kadar heyecanı kalbim nasıl kaldırdı anlamıyorum :S Çok çok güzeldi. Bu kitap sayesinde Young- Adult serilerine çok daha ılımlı bakmaya başladım ve bu seri kesinlikle 5 puanlık seri diyebilirim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder